Denne siden er arkivert, og kan inneholde utdatert, gammel eller feil informasjon.

Hva vi må gjøre med Billig i forhold til UKA.

Endringslog

Kravspesifikasjon

Endelig kravspesifikasjon for Billig UKA er nå spikret.

Utvidelse for reservasjon

Reservasjon skal bare være mulig på revy. Reservasjon gjøres ved at adminbrukere i Billig kan legge inn ordrer direkte i systemet og velge hvilke seter ordren skal få. Deretter settes utløpsdato for når ordren må være betalt. En ordre betales enten på vanlig måte via et eget grensesnitt (Paynet) via uka.no, eller via utsendt faktura. I grensesnittet er det også mulig å se status på reserverte ordre. Ved bruk av faktura kan ordren settes som betalt når penger er mottatt. Dersom kunden ønsker å gjøre endringer må dette gå via en adminbruker i billettgjengen. Billetter til bedrifter sendes ikke ut på forhånd, men hentes på Samfundet. Dette gjør at det kan gjøres endringer på seteplassering helt fram til bilettene hentes.

UKA IT

Utvidelse for kasseoppgjør

UKA ønsker mye større kontroll over salg og oppgjør. Det er ønskelig at man må åpne en kasse før man begynner å selge og at alle salg registreres slik at kassen kan gjøres opp ved endt salg. Et salg må kunne åpnes før midnatt én dag og lukkes dagen etter (jamfør problematikk med billettservice). I tillegg vil man ha detaljlogg for å kunne sjekke opp ved feil/særtilfeller.

Utvidelser for revybilletter

Støtte revybilletter er den største utfordringen for Billig med tanke på UKA. Alle plassene må nummereres og tilegnes en prisegruppe. Billetter skal kunne bestilles på nettet hvor man kan få mulighet til å se hvilke plasser man har fått og godta eventuelt be om andre plasser (?).

Fotskatt

Billetter til konsert inkluderer ikke inngang på huset. Dette fordi artister krever en prosentandel av billettprisen og UKA vil ikke at de får så mye penger totalt. Dette gjør at alle vanlige konserter på Huset bør eller må selges sammen med en egen inngangsbillett. Dette løses ved å sette et flagg på konserter hvor fotskatt er nødvendig og logikk for å foreslå billett for fotskatt ved salg. Det er fortsatt opp til hver enkelt å kjøpe billetten. UKEfunker trenger ikke fotskatt og må selv sørge for å ikke betale for denne.

Dørklient

(Forslag: Sentral klient med flere håndholdt enheter gjør at synkronisering av brukte billetter kan gjøres med lengre intervaller)

(Innslipp i teltet krever kroppsvisitering så skalering er antagelig ikke noe problem)

(Vi kan bruke klientene vi har i dag dersom samarbeidet med Accenture ikke går i orden, eventuelt egen kø for RFID)

Internpriser

UKEfunker bruker eget grensesnitt på intranettet for å kjøpe billetter til internpriser. Dette gjøres ved å legge inn en prisgruppe uten nettsalg. Her er det ingen fotskatt.

UKA IT

Mindre utvidelser

UKA IT

Uavklart

Det finnes fortsatt ? rundt i kravspecen. Disse bør avklares snarest.

Lenker: Start, billig uka, billig v2

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2020-11-16 10:58 | Revisjon: 11 (historie, blame) | Totalt: 1888 kB | Rediger