Sjokoladekaken servert på velkomstmiddagen i 2011
Kaken:
- 0.5 l cultura (el. kefir, kulturmelk)
- 7.5 dl sukker
- 150 g smeltet smør
- 2 store egg
- 2 ts natron/bakepulver
- 4 ss kakao (mørk bakekakao)
- 7.5 dl siktet hvetemel
Fyll:
- 250 g smeltet smør
- 1 ss hvetemel
- 250g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl melk
- 1 stor eggeplomme
Fremgangsmåte:
Kle langpannen med bakepapir, sett ovnen på 200°C og smelt smøret.
Sikt hvetemel, kakao og natron i en stor bolle, tilsett sukker bland godt .
Ha i smeltet smør, cultura og eggene og rør kraftig til du får en glatt, blank røre.
Hell røren i den papirkledte langpannen og stek på nederste rille ved 200°C i ca 20 min. La kaken avkjøles på rist.
Mens kaken stekes lager du fyllet:
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte (vær forsiktig med varmen). Rør inn hvetemel og kok opp. Sikt melis, ha den i gryten og la blandingen koke lett opp igjen. Melis og smør vil skille seg, men ha i melken og gi et nytt oppkok mens du rører kraftig, så ordner det seg. La fyllet småkoke et par minutter før du tar gryten av varmen og tilsetter eggeplommen. Rør godt sammen og la fyllet avkjøle seg.
(Stort sett copypaste fra: http://oppskrifter.net/sjokolade/verdens-beste-sjokoladekake/)
Lenker: Start
Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2011-09-15 14:31 | Revisjon: 3 (historie, blame) | Totalt: 1905 kB | Rediger