Julebrus 101

Julebrus er noe mange forbinder med julen, og siden det finnes mange forskjellige typer julebrus, har selvfølgelig alle hver sin favoritt. Men finnes det en måte å finne den objektivt beste julebrusen på? Det korte svaret er nei, men vi kan jo alltids prøve likevel!

Idéen her er da at man kjøper inn så mange forskjellige typer julebrus man kan finne og setter dem opp mot hverandre i kamp. Vi kjører da smakstest med shot-glass der hver person setter en score på julebrusen etter ulike kategorier. Akkurat hvilke kategorier som er viktige å ha med er selvfølgelig diskuterbart, men personlig mener jeg de tre viktigste er smak, lukt, og farge.

Når man skal kjøre denne testen for å finne den beste julebrusen er det alltid én person som må være nøytralt parti. Dette fordi noen må helle brusen oppi glass for at deltakerne ikke skal vite hvilken type brus det er; at noen skal stemme opp sin personlige favoritt bare basert på navn skal vi ikke ha noe av. Deltakerne skal altså bare bli presentert med et glass julebrus og smake på det, deretter tildeler de brusen poeng i de ulike kategoriene, skyller gjerne munnen med vann, og gjentar prosessen for neste brus.

Hvordan vi skal sette poeng må diskuteres, men 1-10 i hver kategori er jo selvfølgelig en mulighet. Vekting er også et alternativ da noen kanskje mener at smaken på den ultimate julebrus har mer å si en kanskje fargen dens.

Lenker: Start, test

Mail: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2019-11-06 23:45 | Revisjon: 1 (historie, blame) | Totalt: 1593 kB | Rediger