Brukergrensesnittet til MDB2

http://medlem.samfundet.no finner vi brukergrensesnittet til MDB2. Dette er fjeset alle medlemmer og aktive bruker for å administrere kontoen sin. Fjeset ser noe annerledes ut dersom man er aktiv, framfor om man bare er medlem.

Grensesnittet autentiseres med kortnummer til ett av ens kort (også tidligere og inaktive kort) eller e-postadresse, samt passord. (Historisk note: MDB1 hadde brukernavn til alle medlemmer, men dette har vi ikke sett noen praktisk betydning for (dessuten ville det kræsjet med fremtidig integrering med Unix-konti), så det ble fjernet for MDB2). Når et medlem logger inn, får hun en oversikt over sine kort, oblat og medlemskapets varighet, linker til å endre personlig informasjon som adresse og telefonnummer, mulighet for å bytte passord og mulighet for å registrere et nytt oblat. Dersom vedkommende innehar et ID-kort eller UKA-ID-kort kan hun også bytte PIN-kode.

Grensesnittet skal være rimelig selvforklarende.

Aktive medlemskap og kort

Et medlemsskap på Samfundet anses bare som aktivt dersom det er registrert, har et aktivt medlemskort (dvs. at det ikke er oppført som tapt, destruert el.) med et oblat hvis pålydende tid ikke er utløpt.

Et medlem kan bare ha ett aktivt kort av hver type til enhver tid. Et kort har en status som i utgangspunktet er satt til aktivt, men kan av KK settes til tapt, destruert, «på KK» eller inaktivt av forskjellige årsaker.

Registrering av medlemskap

Når et nytt medlem av Samfundet kjøper et medlemskort og tilhørende oblat, blir vedkommende oppfordret til å registrere medlemskapet sitt. Det skjer på https://medlem.samfundet.no/account/regcard. Her blir en spurt om en del personlig informasjon (adresse, telefonnummer ol.), et nytt passord og kort- og oblatnummer. Sistnevnte blir spurt om to ganger for å forhindre feilregistrering. Dersom de påkrevde felter er korrekt fyllt ut, kortet eller oblatet ikke er registrert på noen andre samt at kortnummeret og oblatnummeret eksisterer i databasen, lages en ny oppføring i databasen, og medlemskapet er registrert. Brukeren blir nå bedt om å logge inn i sin nye konto.

Nye oblat (eller: fornying av medlemskap)

Når et medlem fornyer medlemskapet sitt, kjøper hun ikke nytt kort, men et nytt oblat. Deretter logger hun inn i brukerfjeset og trykker på «Nytt oblat» for å registrere sitt nye oblat. Dersom oblatet eksisterer, blir medlemskapet fornyet med pålydende tidsintervall.

Lenker: Start, medlemsdb2, medlemsdb2web

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2005-08-30 00:03 | Revisjon: 2 (historie, blame) | Totalt: 1886 kB | Rediger