Rundfunk

Rundfunk (tysk for «kringkasting») er et prosjekt for å evaluere DVB-IP på Samfundet, altså å ta ned TV-signaler fra satellitt (DVB-S/DVB-S2) og distribuere dem over IPv4/IPv6-multicast. Om prosjektet er vellykket, er det mulig å på sikt få faset ut Samfundets coaxnett, der det per i dag sendes analog kabel-TV og DVB-C (også det tatt ned fra DVB-S/DVB-S2).

Rundfunk står på VK-kontoret (gamle FK-sjefs kontor), og er en 1U-boks med et Terratec DVB-S2-kort i, basert på mantis-driveren, som er håndhacket for å funke sånn passelig stabilt. Innsignalet kommer fra en antenne som peker mot 0,8 grader vest. Vi bruker mumudvb for å ta ned og dekryptere kanaler, og sender dem ut på IPv4-multicast. (IPv6-multicast er planlagt.) Litt Perl-kode lager et mer attraktivt grensesnitt rundt XML-HTTP-tjenesten mumudvb tilbyr.

Dekryptering

Det at signalene er kryptert gir litt ekstra utfordring. Samfundet har bedriftsabonnement fra Canal Digital og rett til å vise fotball i Daglighallen, og med det følger CAMer og programkort. Arbeidsfordelingen er som følger:

Det er begrensninger i hvor mange strømmer man kan dekryptere på én gang. Programkortene fra Canal Digital kan dekryptere opp til fem strømmer samtidig (dette er primært en policyavgjørelse, ikke en teknisk begrensning); Conax-CAMene vi har testet begrenser imidlertid dette videre til to.

Lenker: Start, gammel dokumentasjon

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2014-07-20 22:20 | Revisjon: 5 (historie, blame) | Totalt: 1872 kB | Rediger