Denne siden er arkivert, og kan inneholde utdatert, gammel eller feil informasjon.

Nett til UKEbrakkene

Under UKA er det blitt trukket nett til brakkene på fengselstomta. Den nærmeste brakken er den største - dette er Billettbrakken. Den borterste brakken, litt mindre, er UKEhjelpen/Koordineringen. Billettbrakken er todelt

Nettverk

Det er lagt 1x2 kabler til telefon og 2x2 kabler til nett. De to sistnevnte starter på tjenerrommet, går gjennom veggen ut på taket, i luftstrekk ned til det ene hjørnet på den nærmeste brakken, og derfra ned i hver sin brakke. Telefonparet går fra GS og samme vei. Dobbeltkabelen deles på taket av brakkene, og hver brakke får hver sin kabel. UKEhjelp-brakken har bare én av de to kablene i dobbeltkabelen patchet til en veggboks.

I telefonkablene brukes bare lederpar 1-2 (oransje/halvoransje). De er patchet i telefonpatchepanelet på GS. Det er spenning og strøm på dem, vær litt forsiktig ved repatching. Det er veggkontakt med telefon i hver brakke. (Historisk note: FK hadde opprinnelig koblet ledere 1-2 og 3-4 i samme kabel til telefon. Vi patchet det om til å være i hver sin kabel, for å trekke til forskjellige brakker.)

Switcher

På tjenerrommet står det en 10Mbit halvdupkleks hub(!) som får nett fra tjenerrommsvitsjen. Nettet til brakkene går inn i denne huben. Kablene er merket med brakkenavn.

Det er en svitsj (eller hub eller noe annet 10Mbit-ræl) i hver brakke. Alt som skal kobles på nett på brakkene skal kobles til disse, IKKE rett i veggen.

Grunnen til dette er at Samfundet har litt spennende utbygd strømnett, med potensielle spenningsforskjeller. Resultatet kan bli at nærmeste nettelektronikk forsvinner til de evige jaktmarker. Vi vil heller at gammelt, billig ræl går skeis enn de dyre, fine 2650-svitsjene. Da blir ITEA fort gretne.

Lenker: Start, gammel dokumentasjon

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2020-08-28 23:17 | Revisjon: 5 (historie, blame) | Totalt: 1871 kB | Rediger