Denne siden er arkivert, og kan inneholde utdatert, gammel eller feil informasjon.

WPKG7-programmer

Programmer i WPKG7. Notater.

Microsoft Office 2013

http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd630736.aspx#BKMK_UseOCTSilentInstallOpt har dokumentasjon på hvordan lage en upåaktet installasjon av Office. Installasjonsprogrammet har et UI for å lage en svarfil: Finn en 64-bit Windows 7-maskin, monter DVDen på noe vis (http://wincdemu.sysprogs.org/ ser ut til å virke) og start setup.exe /admin. Svarfilen i bruk ligger i WPKG-arkivet på altersex:/export/wpkg7/software/office2013/updates/samfundet.msp. Installasjonen leter etter én (og bare én!) MSP-fil i denne katalogen, og bruker den for installasjon. Den fyller ut MAK-nøkler, velger hvilke programmer som skal installeres og lar deg skru på en zillion knotter. Forsøk å ligge unna de aller fleste. (-:

TODO

Word (og sikkert de øvrige programmene) spør uprivilegerte brukere om oppdateringsinnstillinger ved oppstart. Det krever admin-rettigheter å endre på dem. Installasjonen (eller noe annet) burde slå på automatisk oppdatering.

Google Chrome

Vi bytter fra Firefox til Chrome med Windows 7. Google har noe dokumentasjon for flerbruker-utgaven av Chrome. Den auto-oppdaterer seg og kommer med innebygget Flash, så vi slipper å vedlikeholde egen utgave av Flash.

TODO

Ingen GSSAPI/Kerberos-støtte, ser det ut til. Det burde vi veldig fikse. Standard-hjemmesiden er noe «Logg inn i Chrome»-opplegg, vi burde bytte det til samfundet.no eller noe tilsvarende.

Kerberos for Windows

Kerberos for Windows utvikles stadig. Ut av boksen ser den dog ikke ut til å nappe brukeres domenepassord og hente TGT basert på det i Windows 7. Det er ikke undersøkt om dette er fordi Windows 7 eller fordi vi nå har KfW 4 og ikke 3.

Lenker: Start, windows7

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2021-10-13 13:21 | Revisjon: 9 (historie, blame) | Totalt: 1872 kB | Rediger