Nettverkstrekk

Som nettverksansvarlig er det du som har ansvaret for å planlegge og utføre trekk på huset. Her er en liten guide, med ting som man må huske på og som er kjekt og vite.

Planlegging

Trekkeveien

For at trekket skal gå så raskt og smertefritt som mulig må man planlegge godt. Det viktigste er å skaffe seg en oversikt over trekkeveien man skal benytte. Noe er dokumenter i trekkeveier noden men mye er ukjent farvann. Om veien ikke er dokumentert må man spørre og grave hos gamle panger, aktive og andre folk på huset som kanskje vet. Om ingen vet må man utforske selv noe som er en flott unnskyldning til å løpe rundt å se bak dører man kanskje ellers ville holdt seg unna, plantegninger kan også være til hjelp. Ofte kan gjennomføringer gjennom vegger være fulle av gamle kabler, da kan man snakke med sikring om å borre nye hull og få installert nye trekkerør. Dette må gjøres i god tid slik at man ikke står der med fulle trekkerør på trekkedagen.

Materiell

Når man vet hvor man skal og hvordan man kommer seg dit, må man passe på at man har alt hardware man trenger. Her er noen ting det kan være lurt å sjekke at man har nok av.

Greie Kommentar
Catkabel kjøpes i 500m tromler
rj45 plugger
Dobble rj45 vegguttak
Kabelkanaler ofte kan man få dg til å ordne dette på forhånd

Samband

Ofte må man koordinere mye mellom folk som står langs trekkeveien, da er det lurt å spørre sikring om å få låne samband. Av erfaring fungerer mobil dårlig og samband er enkelt å bruke. Det kommer litt an på, men som regel får vi låne.

Hospitering

Hospitering er en flott måte å bli kjent med andre gjenger på og ITK bruker som regel å ta med seg et par hospitanter når vi trekker nett. Det er alltid veldig hyggelig og hospitantene synes det er veldig gøy. Det kan være lurt å tenke på at det er morsomst å bli med rundt på huset og at Anette er den «kjedeligste» poste i et trekk.

Utførelse

En lur ting å gjøre er å tenke over hvordan trekket skal utføres. Vil du ha personer som står på bestemte "stasjoner" og trekker, eller skal man trekke alt til et punkt, og så trekke til neste? Dette kan være lurt å tenke over, da det kan gjøre trekket lettere både for deg som ansvarlig og de andre i ITK som vet hvordan det skal utføres. Pass også på at du har tillatelse fra andre gjenger om du skal trekke gjennom området deres.

Trekkedagen

Oppmøte

Vær streng på at man skal møte opp til avtalt tid, trekkingen tar som regel lang tid og man møter alltid på problemer så man trenger all den tiden man har satt av til trekking. Det er også viktig at man har forberedt seg godt slik at man kan begynne med en gang alle er på plass

Forberedelser

Som nettverksansvarlig er det du som har ansvaret for at alt er klart til å trekke når folk møter opp. Det kan være lurt å møte opp en halvtime-time før å passe på at alt er klart. Finn frem verktøy, gjør klart i Anette og sett på kaffe. Desto raskere man kommer i gang desto raskere kan man ta post-trekk pilsen på Aquarium!

Kabelforberedelser

Hvis man vet ca hvor langt trekket er, så kan det være veldig lurt å "prekutte" kabler. Det vil si at du i fjerde trekker f.eks trekker en bunt med 4 kabler X antall meter (og legger det pent i gangen) og teiper bunten. På den måten slipper man å teipe når selve trekket er igang, og det kan faktisk spare mye tid! Er man effektive og vet hvor lang trekket skal gå, kan man trekke 16 kabler på 6 timer.

Forpleining

Husk å bestille mat til slitne trekkefolk, en pause midt på dagen er viktig for å holde energinivået oppe!

Doumenter

Ta masse bilder, ITK tar aldri nok bilder!! Det er også veldig lurt å ta gode bilder av trekkeveien å oppdatere trekkeveier noden. Dette gjør det enklere for nettverksansvarlige i fremtiden.

Kabeletikk

Når man trekker kabel er det viktig at man tenker på hvor kabelen går i rommet. Selv under gulvet og bak vegger er det viktig at man ikke lager spaghetti. Sørg for å føre kabler sammen med eksisterende trekk og stripse alt fast i ett eller annet. Man skal slippe å krype gjennom et spindelvev av kabler på fremtidige trekk. Kabler som er synlige i rom skal føres pent og festes i tilgjengelig festemateriell. Det skal aldri festes kabler i sprinkleranlegget.

Etter trekket

Oppdater dokumentasjon

Oppdater gjerne denne noden om man gjør seg nye erfaringer underveis i trekket. Om man trekker til et sted som ikke er dokumentert i trekkeveier oppdaterer man denne også med gode beskrivelser og bilder.

Lenker: Start, trekkeveier

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2021-11-13 12:49 | Revisjon: 5 (historie, blame) | Totalt: 1888 kB | Rediger