pr0n

Hva er pr0n?

pr0n er ITKs bildegallerisystem, som for tiden kjører på pannekake (Regi kjørte også før en kopi av pr0n på cirkus, men ikke nå lenger). Systemet er Perl-basert, med PostgreSQL som backend for metadata.

itk-bilder.samfundet.no (som "Bilder"-linken på ITKs websider peker til) og en del andre sider vhosts under pr0n. Den mest kjent av de andre er pr0n.sesse.net, som inneholder div. bilder fra bl.a. TG og TG-relaterte aktiviteter, samt en del andre av Steinars (og andres) personlige bilder. For mer informasjon, se FAQen.

Hvordan uploade til pr0n?

Det er ikke åpent for hvem som helst å endre på ting – pr0n er ingen wiki. Foreløpig må du spørre Steinar om å få konto; seinere håper vi å få autentisert mot LDAP e.l..

Det greieste med god margin er å bruke HTML5-uploaderen; WebDAV er ikke støttet lenger. Se under. Gå rett og slett til https://itk-bilder.samfundet.no/upload/eventnavn/ (bytt ut eventnavn med dit du vil laste opp) og last opp bilder der. Thumbnails m.m. genereres automagisk; systemet takler alt ImageMagick tar av formater (dvs. relativt mye).

Dersom du skal laste opp bilder med filnavn som allerede finnes (f.eks. hvis to lignende digitalkameraer har tatt bilder i samme event), huk av i autorename-sjekkboksen og duplikatbilder vil automatisk få nytt navn idet du laster dem opp.

Hvordan lage nye events?

Pek nettleseren din til https://itk-bilder.samfundet.no/newevent.html og fyll ut informasjonen der. Brukernavn og passord der er det samme som du bruker for å laste opp.

Hvordan rotere bilder?

Du kan bare rotere JPEG-bilder (men de kan til gjengjeld roteres uten datatap overhodet). Sleng rett og slett en "?rot=1" på slutten av en index-URL (dvs. https://itk-bilder.samfundet.no/event/?rot=1, evt. kan du selvsagt gjøre ting som https://itk-bilder.samfundet.no/event/?thumbxres=320&thumbyres=240&rot=1 på vanlig måte hvis du føler for å se litt større thumbnails når du roterer), og du får opp et enkelt brukergrensesnitt for å rotere bilder. Tallene er antall grader rotasjon med klokken. ("Del" sletter bildet helt.) Trykk på knappen nederst og bildene vil roteres (etter at du har gitt brukernavn og passord som vanlig) – neste gang noen går inn på siden vil thumbnails autogenereres på nytt som om bildene var nye.

Lenker: Start, arkiv

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2015-12-04 13:15 | Revisjon: 9 (historie, blame) | Totalt: 1872 kB | Rediger