Dokumentasjon

Hvordan bruke Wiki?

Dette er den nye Wikien til ITK; den er selvutviklet på stort sett én kveld i Perl, med PostgreSQL som backend. ITK har iløpet av høsten 2006 lekt en hel del med features til wikien og spredt den til andre gjenger på huset. Etterhvert som den utvikles vil det komme oppdatert informasjon. Her følger noen formateringsregler, se wikisyntaks for eksempler

Hvordan legge inn bilder?

Skriv image og trykk på opplastingslinken etter du har sjekket inn endringene dine.

Hvorfor en wiki?

For å få lavest mulig terskel på å legge ut og vedlikeholde dokumentasjon. Ser man en mindre feil, kan dette bokstavelig talt rettes på ti sekunder. Skal man legge ut ny dokumentasjon, kan man knote ned noe kjapt og så forbedre det inkrementelt. Dokumentasjon burde ikke skrives i én slump, men være et pågående prosjekt som del av de prosjektene man holder på med.

Dessuten har man versjonering så langt tilbake man ønsker, og en del andre fine fordeler.

Hva er alle disse greiene nederst?

Det meste burde være ganske åpenbart:

Men da kan jo hvem som helst ødelegge alt!

Ja, men da er det bare å rulle tilbake en gammel, fungerende versjon. Wikipedia har gjort dette i årevis, med få problemer.

Hvorfor lage nok en wiki?

Per dags dato er det ingen planer om å slippe systemet for allmenn bruk (polering, generalisering og vedlikehold tar tid, og det finnes jo som kjent ørten wikisystemer der ute allerede), men hvis folk er interessert kan de sikkert sende en mail og få tilgang til CVS-repositoryet med koden i. :-)

Hvorfor migrerte man fra CVS til PostgreSQL?

ITKWiki var opprinnelig CVSWiki, dvs. en wiki som brukte CVS som backend. (Hadde den vært skrevet i dag med samme tankegang, hadde man nok brukt Subversion, men det er en annen sak.) Tankegangen var:

Det viste seg i praksis dogat CVS kostet litt mer enn det smakte (dvs. wikien fungerte fint, men det var litt knot kodemessig, og vanskelig å legge til en del nye funksjoner). Grunner til å bytte over til en databasebasert lagring var:

Ulempene eksisterer, dog; det er f.eks. mye vanskeligere å ta med wikien på tur. Noen får skrive archwiki e.l., så kanskje noen av problemene ville forsvunnet :-P

Lenker: Start, arkiv, itkwiki, til nye itkere, wikiintern

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2020-03-26 21:10 | Revisjon: 97 (historie, blame) | Totalt: 1887 kB | Rediger