Denne siden er arkivert, og kan inneholde utdatert, gammel eller feil informasjon.

Billig på www.samfundet.no (dave)

Billig er som nevnt i Billig generelt et samarbeidsprosjekt mellom ITK og LIM-web; ITK har tatt seg av kjerneinfrastrukturen og alle interne grensesnitt (se Billig database, Billig web, Billig utskrift m.m.), mens LIM-web har tatt seg av www.samfundet.no (styrt av et system ved navn «dave»), som er den delen de fleste billettkjøpere vil se.

www.samfundet.no har (separat fra Billig) et relativt godt utbygget system for håndtering av arrangementer og informasjon om disse. Nye arrangementer legges til på start.samfundet.no av egnet gjeng (f.eks. KLST/LØK), hvorpå de umiddelbart kommer opp på www.samfundet.no tilgjengelig for hele verden. Fra start.samfundet.no ligger det også en link som sender brukeren over til Billig med en dave-ID. Billig bruker denne IDen til å hente ut egnet informasjon fra dave (navn, tid, billettpris, osv.) og presenterer en nesten ferdig utfylt form til brukeren, som så bare trenger å fylle inn noen få verdier og lagre. Dette sikrer en relativt brukervennlig integrasjon mellom dave og billig, samtidig som det gir LIM-web frihet til å endre på dave som de vil. Sammen med arrangementet lagres dave-IDene (arrangements- og tids-ID), slik at det enkelt for www.samfundet.no å mappe sin ID til et Billig-arrangement (og dermed selge billetter)

dave-brukeren har SELECT-tilgang til det den trenger i databasen, og bruker ellers create_purchase() for å opprette nye ordre i databasen (se Billig database). Legg merke til at create_purchase() bare oppretter en ordre – dave har ikke muligheter til å sette en ordre som betalt (og dermed gyldig i døren); det skjer bare når man får en egnet kvittering på betaling fra Paynet (se Billig Paynet). Epost-utsending gjøres også av ITKs kvitteringsscript (igjen, se Paynet-noden for mer informasjon).

Deaktivering av nettsalg

Deaktivering av nettsal gjøres i filen cirkus:/var/www/samfundet.no/www/application/config.ini

Lenker: Start, billig, billig database, billig paynet, billig, deaktivering av billettsalg

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2020-11-16 10:57 | Revisjon: 5 (historie, blame) | Totalt: 1886 kB | Rediger