Guide til epostlister

Studentersamfundet bruker to systemer for epostlister: vårt egenutviklede AMSiT og Mailman, som utvikles av GNU-prosjektet.

AMSiT vs. Mailman

AMSiT

Mailman

AMSiT

AMSiT (Administrasjon av Mailinglister for Studentersamfundet i Trondhjem) er et simplistisk system for å administrere mailinglister for Samfundet.

For å bruke systemet går du til https://lists.samfundet.no/amsit/ Her ser du liste over alle områdene. Trykk på det området du ønsker å redigere på.

Her må du logge inn for å få tilgang til maillinglistene. Da bruker du brukernavn og passord (ikke epost).

Man kan opprette lister selv prefikset med gjeng. Eksempelvis, hvis man er har tilgang til itk, kan man lage itk-eksempel@samfundet.no, men ikke eksempel@samfundet.no. Hvis du ønsker en adresse uten gjengprefiks, ta kontakt med ITK.

For å få tilgang til listene for din gjeng/gruppe, ta kontakt med ITK.

Mailman

Mailman er open source programvare for epostlister.

For å administere og moderere lister, samt melde seg på eller av lister, må man opprette en konto med den relevante epostadressen.

Eksempelvis:

For å opprette en ny epostliste i Mailman eller få moderator-status for en liste, ta kontakt med ITK.

Automagiske lister

Noen lister i både AMSiT og Mailman er automagiske. Det vil si at listen henter medlemmer fra medlemsdatabasen basert på medlemskap i gjeng/gruppe, eller instillinger hvert enkelt medlem gjør på https://medlem.samfundet.no. Se Avmelding fra epostlister for mer informasjon.

I AMSiT er listen i så fall merket med (automagisk).

Ta kontakt med ITK hvis du har behov knyttet til automagiske lister.

Lenker: Start, brukertjenester

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2022-10-15 16:12 | Revisjon: 6 (historie, blame) | Totalt: 1820 kB | Rediger