Guide til epostlister

Studentersamfundet bruker to systemer for epostlister: vårt egenutviklede AMSiT og Mailman, som utvikles av GNU-prosjektet.

AMSiT vs. Mailman

AMSiT

Mailman

AMSiT

AMSiT (Administrasjon av Mailinglister for Studentersamfundet i Trondhjem) er et simplistisk system for å administrere mailinglister for Samfundet.

Man kan opprette lister selv prefikset med gjeng. Eksempelvis, hvis man er har tilgang til itk, kan man lage itk-eksempel@samfundet.no, men ikke eksempel@samfundet.no. Hvis du ønsker en adresse uten gjengprefiks, ta kontakt med ITK.

For å få tilgang til listene for din gjeng/gruppe, ta kontakt med ITK.

Mailman

Mailman er open source programvare for epostlister.

For å administere og moderere lister, samt melde seg på eller av lister, må man opprette en konto med den relevante epostadressen.

Eksempelvis:

For å opprette en ny epostliste i Mailman eller få moderator-status for en liste, ta kontakt med ITK.

Automagiske lister

Noen lister i både AMSiT og Mailman er automagiske. Det vil si at listen henter medlemmer fra medlemsdatabasen basert på medlemskap i gjeng/gruppe, eller instillinger hvert enkelt medlem gjør på https://medlem.samfundet.no. Se Avmelding fra epostlister for mer informasjon.

I AMSiT er listen i så fall merket med (automagisk).

Ta kontakt med ITK hvis du har behov knyttet til automagiske lister.

Lenker: Start, brukertjenester

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2022-08-31 14:13 | Revisjon: 3 (historie, blame) | Totalt: 1796 kB | Rediger