Epostvideresending

Først, om du har en brukerkonto på Samfundets EDB-systmer, så har du også en epostadresse hos oss på formen <ditt-brukernavn>@samfundet.no og <ditt-brukernavn>@uka.no. All epost som blir sendt fra Samfundets EDB-systemer blir sendt hit. Hvis du ikke vil lese eposten din på Samfundes eposttjener (f.eks. via webmail; https://webmail.samfundet.no/), så kan du sette opp vidersending til annen epost.

Det kan hende du allerde har satt opp vidersending av epost - de fleste gjør dette når de får brukerkonto hos oss i ITK.

Enkel vidersending

For å sette opp eller sjekke videresending se på https://webmail.samfundet.no/forward/.

Alternativt kan du logge inn på en Windowsmaskin på Samfundet og finne Videresending av epost under Alle programmer på Start-menyen. (virker egentlig dette anno 2015?)

Videresending for viderekommende

Metoden over er egentlig bare en snarvei for følgende, som også kan gjøres: Lag en fil kalt «.forward» (uten sitattegn) på hjemmeområdet ditt, som skal inneholde én linje, som er epostadressen du ønsker å videresende til.

Dersom du ønsker at en kopi av meldingen skal bli igjen i epostkontoen din på Samfundet, kan du ha to linjer i .forward, hvor den første er \brukernavn - altså en backslash, og så brukernavn ditt. Eksempel:

\berge
berge@example.org

Dette er for tiden ikke mulig å gjøre med klikkeprogrammet i Windows. Dersom du synes det burde være mulig, er det bare å labbe innom ITK med kake en dag og gi den nærmeste pangen en god klem, så lar det seg sikkert ordne.

Lenker: Start, brukertjenester

Mail: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2015-03-02 21:14 | Revisjon: 6 (historie, blame) | Totalt: 1479 kB | Rediger