LLDP

LLDP (Link Layer Discovery Protocol) er, kort sagt, en protokoll som hjelper deg å finne ut hva som er i andre enden av kabelen. Nettverksenheter (det være seg switcher, rutere, eller endebokser) som støtter LLDP sender med jevne mellomrom ut pakker som sier hvem de selv er, hvilken port pakken går ut på, operativsystemversjon, og en del annet. LLDP erstatter proprietære forgjengere som CDP, EDP, NDP, LLTD, og en haug andre akronymer. (Noen få enheter på Samfundet bruker CDP siden de er for gamle for LLDP; de kan stort sett behandles som LLDP.)

LLDP brukes på Samfundet stort sett i kjernenettet, for å holde enklere orden på hva som er koblet i hvor. Med LLDP er informasjonen alltid oppdatert og korrekt (så lenge boksen i andre enden ikke lyver, da). Det er dog ingen unnskyldning for å la være å dokumentere hva som er patchet hvor, f.eks. i PST.

PST samler inn LLDP og presenterer det på ein fin måte

Hvordan installere LLDP på endeutstyr

Linux

For Linux er dette enkelt – du installerer enten pakken lldpd eller ladvd (fritt valg). Defaultkonfigurasjonen er fint.

Windows

Vi har portet cdpd til Windows (via mingw32). Mens du venter på at upstream skal ta inn patchen, finner du en binær på ~sesse/cdpd.exe. cdpd er avhengig av Winpcap. Installasjonsprogrammet til Winpcap støtter ikke uberørte installasjoner, men nmap-folkene har pakket den om og distribuerer den som en automagisk installerbar greie. Du kan også bare dra ned den vanlige Winpcap-installasjonen.

WPKG installerer cdpd automagisk, men om du er på f.eks. en server, kan du installere den manuelt med:

sc create cdpd type= own start= auto error= normal depend= netman depend= npf binpath= "c:\cdpd\cdpd.exe -c" DisplayName= "CDP/LLDP daemon"

(Merk mellomrom etter likhetstegn,et «= ».) Flagget -c forteller cdpd at den kun skal starte med LLDP-støtte, uten CDP-støtte. Merk også at tjenesten installeres med avhengighet mot winpcap, hvis driver kalles npf i Windows. netman er Network Connections og npf er en kjernedriver og ikke egentlig en tjeneste, så den dukker ikke opp i listen over tjenester.

Lenker: Start, merete, wpkg-programmer

Mail: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2013-02-27 23:06 | Revisjon: 8 (historie, blame) | Totalt: 1479 kB | Rediger