Denne siden er arkivert, og kan inneholde utdatert, gammel eller feil informasjon.

Flashe-HOWTO

Lysfontenen må av og til flashes for å virke. Dette er en beskrivelse av hvordan man leser og skriver flash og EEPROM på kortene.

Programmet man bruker heter avrdude, og installeres enklest med "aptitude install avrdude". Den videre dokumentasjonen antar at man bruker et STK500-kort koblet til PC-en vha. USB-serieport til å snakke med kortene.

Komplett prosedyre

For å kunne gå tilbake og se hva som har vært galt, er det greit å lese ut flash og EEPROM før man skriver over, så rekkefølgen er altså: les flash, les EEPROM, skriv flash, og til slutt skriv EEPROM (EEPROM slettes når man skriver flash, så derfor må den skrives på nytt uansett).

Å skrive flash og EEPROM på nytt er universalløsningen når Noe(TM) går galt og kortene begynner å bugge. Don't ask me why...

Lese flash

Flashen inneholder programkoden. Den er lik på alle kortene.

avrdude -p m32 -c stk500 -P /dev/ttyUSB0 -v -U flash:r:flash.hex:i

Dette lager en fil som heter flash.hex. (Se man avrdude for en mer detaljert beskrivelse av kommandolinjen.)

Lese EEPROM

EEPROM-en lagrer MAC- og IP-adresse, og varierer derfor fra kort til kort.

avrdude -p m32 -c stk500 -P /dev/ttyUSB0 -v -U eeprom:r:eeprom.hex:i

Skrive flash

avrdude -p m32 -c stk500 -P /dev/ttyUSB0 -v -U flash:w:flash.hex:i

Skrive EEPROM

avrdude -p m32 -c stk500 -P /dev/ttyUSB0 -v -U eeprom:w:eeprom.hex:i

Siden EEPROM-en vil variere fra kort til kort, må man inn og fikle i den manuelt. Siden det brukes så få bytes, er det bare første linje i eeprom.hex som må redigeres. For kort nr. 12 (IP=192.168.0.12, MAC=1337babe000c), ser første linje slik ut:

:20000000000CC0A80C00BEBA3713FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFB4

Siste byte på linjen er sjekksum. Det er knotete å regne den ut selv, så det enkleste er bare å prøve å skrive EEPROM med kommandolinjen ovenfor, og så se på feilmeldingen hva som er "computed checksum", og så skrive inn det som de siste to tegnene på linjen. :-)

Resten av eeprom.hex skal være 0xFF, men det er ikke så viktig siden de ikke brukes. (Noen kort har litt gurba langt nedi et sted.)

Lenker: Start, lysfontene, utdatert dokumentasjon

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2020-08-19 12:37 | Revisjon: 2 (historie, blame) | Totalt: 1880 kB | Rediger