Soppstuing som servert på ymse ITK-middager

Handleliste

Mengde

2023: 13 gutter 2 jenter Handlested: Coop obs City Syd

ingrediensermengde
champignon 3.5 poser
matfløte ca. 5 dl
kikkoman soyasaus grønn 150ml
bacon i skiver 900g

Det ble litt mye soyasaus smak. Kan bruke litt mindre doyasaus eller mer matfløte for å gjøre mildere.

Dette virket som en god mengde soppstuing, da det ble igjen litt helt til siste spis-opp-alt runde

Optional

Algoritme

Man tar en god porsjon sopp og skiver denne. Så ta man en god porsjon bacon. Kjøper du ferdig skivet bacon, holder det å lage tynne strimler. Går du for hel bacon, lag små terninger.

Start med å steke opp baconet, legg dette over i en egnet beholder mens du så steker den skivede soppen. Om du har en sautépanne, kan du fortsette resten av prosessen i samme panne - ellers må du nå over i en kasserolle. Soppen skal nå koke inn i soyasaus og littegrann balsamico. Deretter tilsetter man fløten og lar det koke inn igjen til ønsket konsistens på sausen. Til slutt smaker du til stuingen med worchester og evt salt om det ikke var nok salt i bacon og soyasausen.

Tilsett gjerne litt timian på slutten for mersmak. Timian egner seg særdeles godt i retter og sauser som inneholder mye fett.

Bon apetit

Tips

Du tenker kanskje at å ta med worcestersaus hjemmefra? Pass på at lokket/tuten er TEIPET fast hvis du ikke ønsker en brun overraskelse i baggen din :)

Merknad

2023 -

Lenker: Start, kokkelauget

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2023-09-09 22:57 | Revisjon: 9 (historie, blame) | Totalt: 1905 kB | Rediger