Soppstuing som servert på ymse ITK-middager
Handleliste
- Sopp (champignon eller kantarell)
- Bacon
- Soyasaus (Ketjap-manis er best, Har du kun kikoman, så bruk den med grønn topp)
- Balsamico-eddik
- Worchester-saus
- Fløte (gjerne kremfløte, men minst matfløte)
Mengde
2023: 13 gutter 2 jenter Handlested: Coop obs City Syd
ingredienser | mengde |
---|---|
champignon | 3.5 poser |
matfløte | ca. 5 dl |
kikkoman soyasaus grønn | 150ml |
bacon i skiver | 900g |
Det ble litt mye soyasaus smak. Kan bruke litt mindre doyasaus eller mer matfløte for å gjøre mildere.
Dette virket som en god mengde soppstuing, da det ble igjen litt helt til siste spis-opp-alt runde
Optional
- Timian
Algoritme
Man tar en god porsjon sopp og skiver denne. Så ta man en god porsjon bacon. Kjøper du ferdig skivet bacon, holder det å lage tynne strimler. Går du for hel bacon, lag små terninger.
Start med å steke opp baconet, legg dette over i en egnet beholder mens du så steker den skivede soppen. Om du har en sautépanne, kan du fortsette resten av prosessen i samme panne - ellers må du nå over i en kasserolle. Soppen skal nå koke inn i soyasaus og littegrann balsamico. Deretter tilsetter man fløten og lar det koke inn igjen til ønsket konsistens på sausen. Til slutt smaker du til stuingen med worchester og evt salt om det ikke var nok salt i bacon og soyasausen.
Tilsett gjerne litt timian på slutten for mersmak. Timian egner seg særdeles godt i retter og sauser som inneholder mye fett.
Bon apetit
Tips
Du tenker kanskje at å ta med worcestersaus hjemmefra? Pass på at lokket/tuten er TEIPET fast hvis du ikke ønsker en brun overraskelse i baggen din :)
Merknad
2023 -
Lenker: Start, kokkelauget
Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2023-09-09 22:57 | Revisjon: 9 (historie, blame) | Totalt: 1905 kB | Rediger