Kokkelauget

Kokkelaugets dannelse er svøpt i mystikk; ingen aktive medlemmer husker hvem, når eller hvor det oppstod. Men vi vet at dets hovedoppgave er å tilberede mat på ITKs årlige hyttetur. For å få litt mer klarhet rundt dets historie og mandat, har vi opprettet denne siden.

Mandat

Laugets hovedoppgave er å lage frokost, lunsj og middag på ITKs årlige hyttetur. Det kan også stå for mat på andre arrangementer i regi av ITK.

Laugets medlemmer har full rett til kjøkkenet og kan utvise enhver person som er i veien, driver med baksetekokkelering, eller generelt ikke har noe der å gjøre.

Laugets lovord

God mat tar tid å lage, men god forberedelse kan redde en sen middag. Start tidlig med å kutte opp alt som kan kuttes opp; beregn alltid 50 % mer tid enn oppskriften krever. Er dere ved Ellingsvatnet, blir ovnen alltid en flaskehals, så god planlegging er viktig.

Litt av sjarmen med kokkelauget og hovedmiddagen på dag to er hemmeligholdet av menyen. Derfor vil man helst at utenforstående ikke kommer inn på kjøkkenet når middagen tilberedes. Lås døren om nødvendig.

Planlegg i god tid før hytteturen. Hva skal lages? (Sjekk tidligere oppskrifter.) Hvor mye skal lages? Kokkelauget bør også kjøre samme bil og stå for handlingen av all felles mat.

Er man en del av kokkelauget, må man regne med å tilbringe det meste av tiden på kjøkkenet. Man skal lage alle måltider, og det tar tid å lage middag til en så stor gruppe (ca. 15 personer). Man må regne med å ikke delta i mange av de andre aktivitetene.

Oppskrifter

Det forventes at lauget bestemmer middagen. Her har dere noen oppskrifter utarbeidet over flere hytteturer av noen av laugets medlemmer (link til oppskrifter på doken). Man kan også selvfølgelig prøve noe nytt, men da er det ønskelig at det føres opp i en node og linkes herfra. Kommenter gjerne erfaringer sammen med oppskriften (hvor mange var dere, osv.).

Historiske medlemmer:

Lenker: Start

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2023-09-12 22:29 | Revisjon: 9 (historie, blame) | Totalt: 1888 kB | Rediger