Basisoppskrift. Passer for 4-6 personer
- 2 gule løk
- Hickory-olje (aka Liquid Smoke i butikkhyllene)
- 1 kg kjøtt (flatbiff,bankebiff,oksesteik)
- 1 boks tomatbønner
- 1 boks hvite eller svarte bønner
- 1 boks kræsja tomat (gjerne cherrytomater)
- En rød og en grønn paprika
- Buljong/kjøttkraft
- Bacon
- Fersk chili og/eller chipotle (evt 100% pain i butikkhylla)
Start med å kutte opp alle grønnsaker og fres disse i ei steikepanne. Ha over i kasseroll med kjøttkraft etterhvert. Skjær alt kjøttet i terninger (2x2x2cm) evt strimler - brunes i panna og så over i gryta. Bacon strimles eller skjæres i små terninger og brunes på samme måte som kjøttet. Tilsett chili, tomatbønner og andre typer bønner og bacon til slutt.
Krydre med:
- spisskummin
- koreander
- tørket paprika
- kayennepepper
Når alt er i gryta - kok ca 20-30min, tilsett jevning etter ønske/behov.
Serveres med ferske rundstykker eller ris og en avkjølt øl til.
Lenker: Start, kokkelauget
Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2012-11-22 19:52 | Revisjon: 1 (historie, blame) | Totalt: 1905 kB | Rediger