Epostvideresending

Først, om du har en brukerkonto på Samfundets EDB-systmer, så har du også en epostadresse hos oss på formen <ditt-brukernavn>@samfundet.no og <ditt-brukernavn>@uka.no. All epost som blir sendt fra Samfundets EDB-systemer blir sendt hit. Hvis du ikke vil lese eposten din på Samfundes eposttjener (f.eks. via webmail; https://webmail.samfundet.no/), så kan du sette opp vidersending til annen epost.

Det kan hende du allerede har satt opp vidersending av epost - de fleste gjør dette når de får brukerkonto hos oss i ITK.

Enkel vidersending

For å sette opp eller sjekke videresending, se på https://webmail.samfundet.no/forward/. Her kan du også sette opp videresending til din Samfundet-Gmail-konto.

Alternativt kan du logge inn på en Windowsmaskin på Samfundet og finne Videresending av epost under Alle programmer på Start-menyen. (virker egentlig dette anno 2015?)

Videresending for viderekommende

Metoden over er egentlig bare en snarvei for følgende, som også kan gjøres: Lag en fil kalt «.forward» (uten sitattegn) på hjemmeområdet ditt, som skal inneholde én linje, som er epostadressen du ønsker å videresende til.

Dersom du ønsker at en kopi av meldingen skal bli igjen i epostkontoen din på Samfundet, kan du ha to linjer i .forward, hvor den første er \brukernavn - altså en backslash, og så brukernavn ditt. Eksempel:

\berge
berge@example.org

Dette er for tiden ikke mulig å gjøre med klikkeprogrammet i Windows. Dersom du synes det burde være mulig, er det bare å labbe innom ITK med kake en dag og gi den nærmeste pangen en god klem, så lar det seg sikkert ordne.

Splitte mail til @uka.no og @samfundet.no

Det er noen som ikke liker å få alt videresendt til begge kontoer. Denne .forward-filen ser ut til å fungere for å splitte opp mail til samfundet- og uka-epost. Det er ikke såååå hardt gjennomkjørt så si ifra til sveinrou@samfundet.no om det ikke funker :) Dette filtere vil sende @samfundet-mail til samfundet-gmail, og resten (@uka + eventuelle feil) blir sendt til uka-gmail. Om man heller ønsker at samfundet-mailen skal være fallback, endrer du "samfundet.no" til "uka.no", samt endrer rekkefølgen på deliver-kommandoene.

# Exim filter
# Ikke fjern linja over

if $domain is "samfundet.no" 
then deliver bruker@g.samfundet.no
else deliver bruker@g.uka.no
endif

Lenker: Start, brukertjenester, gsuitebruker

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2022-05-04 17:57 | Revisjon: 11 (historie, blame) | Totalt: 1888 kB | Rediger