ITKs Rødvinssaus
Oppskriften er til ca 15 personer
Ingredienser:
- 7.5 dl vin
- 7.5 dl kraft*
- 3.5 stk sjalottløk
- 4-5 laurbærblad
- 1ss hel sort pepper
- en dasj fersk timian
- smør til steking og saus
* kraften bør være av samme type som kjøttet som serveres.
Algoritme:
Finhakk løken
Stek i kjelen sammen med pepper til myk
Ha i laurbær og timian
Stek litt til
Ha i vin og reduser til 25%. Her må det tas litt på gefeelen
Ha i kraft og reduser til 50%. Reduser mer for tykkere konsistens
Sil saus over i egen kasserolle
La sausen stå på lav varme til den skal serveres
Server i sausnebb
Merknad
Sausen blir ofte litt tynn så man kan vurdere å utvide oppskriften for så å redusere den mer. konsistensen har dog ikke vært et problem før
Lenker: Start, kokkelauget
Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2023-09-09 22:54 | Revisjon: 3 (historie, blame) | Totalt: 1905 kB | Rediger