Samfundet-bruker

Hvordan lage bruker

For å opprette bruker må du logge inn på https://medlem.samfundet.no. Under konto-oversikten skal du følge lenken Sette opp Samfundet-bruker. Om punktet ikke står i listen må du kontakte gjengsjef og be hen ta deg opp i riktig medlemsgruppe.

Vi bruker samme policy på brukernavn som NTNU. Av den grunn må du verifisere epostadressen du har ved NTNU. Et eksempel på dette er brukernavn@stud.ntnu.no. Fyll ut feltet og trykk Send epost.

Hvis du ikke er student ved NTNU må du besøke ITK! Du finner oss på kontoret vårt i Fjerde på nordre sideloft – mandager fra kl. 18 og torsdager fra kl. 20.

Du skal nå ha mottatt en epost fra itk@samfundet.no. Følg lenken i eposten. Du vil få opp hvilken gruppe(gjeng) du tilhører samt din interne epostaddresse med brukernavn@samfundet.no eller brukernavn@uka.no.

I feltet Videresending av epost kan du skrive den epostadressen du ønsker å videresende til. Ønsker du ikke videresending lar du feltet stå blankt.

Når du skal sette passord er det visse krav til sikkerhet. Passordet kan ikke inneholde ord som forekommer i en norsk eller engelsk ordliste og skal inneholde noen av disse kategoriene: spesialtegn, tall, samt store og små bokstaver. Gjenta passordet når du er fornøyd og trykk Opprett Bruker. Hvis passordet ikke oppfyller våre krav blir du nødt til å prøve igjen.

Gratulerer med IT-bruker på Samfundet! Du har nå fått et brukernavn og satt et passord. Dette er noe annet enn kortnummer og det passordet du brukte til å registrere medlemskortet ditt på https://medlem.samfundet.no. Brukernavnet og passordet ditt er det du bruker for å identifisere deg overfor tjenestene på Samfundet.

Hvis du trenger SSH-tilgang til våre servere kan du ta kontakt på itk@samfundet.no eller komme på besøk på arbeidskveld så fikser vi det :D

Hva kan jeg gjøre med brukeren?

Du har blant annet e-post-adressen brukernavn@samfundet.no (dersom brukernavnet ditt f.eks. er «berge», er e-post-adressen din berge@samfundet.no). På https://webmail.samfundet.no kan du sjekke e-posten din på web (men du kan også bruke en vanlig e-postklient). Du kan logge på datamaskiner rundt på Huset med brukeren din. Gjengen din har et fellesområde med filer du har tilgang til, samt at du har ditt eget område med private filer.

Det er mange måter å få tilgang til filer, e-post og andre tjenester på. Se vår informasjonsside om brukertjenester eller send en e-post til itk@samfundet.no for mer informasjon, eller dersom du har spørsmål. wiki.samfundet.no er også et godt sted å starte.

Lenker: Start, brukertjenester, gsuitebruker, gsuitebrukermigrering, historie, til nye itkere

Epost: itk@samfundet.no | Telefon: 992 15 925 | Sist endret: 2023-09-20 12:49 | Revisjon: 13 (historie, blame) | Totalt: 1888 kB | Rediger